WIL JIJ WETENSCHAPPEN OP EEN ACTIEVE MANIER IN DE KLAS BRENGEN?

We zijn er van overtuigd dat kinderen het beste kunnen bijleren als ze zelf aan de slag gaan en zelf leren onderzoekend denken. Daarom vinden we het belangrijk dat we leerkrachten alle tools aanreiken om hun lessen zo praktisch en leerrijk mogelijk in te vullen. Ekoli ontwikkelde een aanbod van nascholingen voor directies en leerkrachten die sterk op deze aspecten inspeelt en waar deelnemers bijleren door te doen, vragen te stellen en zich gewoon te amuseren.

ONZE WORKSHOPS

VOOR HET BASIS – EN KLEUTERONDERWIJS

ONTDEK DE LEVENDE NATUUR

Max 20 deelnemers, kleuter/1ste graad lager

De wondere wereld van Biologie is fascinerend voor iedereen. Zelfs kleuters en jonge kinderen kan je al aan de hand van leuke, veilige en eenvoudige experimentjes laten kennis maken met biologie. In deze interactieve workshop maak je kennis met een resem leuke proefjes die veilig en praktisch uitgevoerd kunnen worden in de klas, zoals het maken van mosgraffiti, de wondere wereld van kleuren en DIY microscopie.

HOE WERKT HET MENSELIJK LICHAAM?

Max 20 deelnemers, 2de & 3de graad lager, 1ste graad secundair

In het menselijk lichaam is er constant een complex kluwen van processen aan de gang die ons gezond en in leven houden. Maar hoe kan je leerlingen eenvoudig uitleggen hoe ons lichaam in elkaar zit? Tijdens deze sessie leren we je twee praktische workshops aan om hen zelf aan de slag te laten gaan als kleine onderzoekers. Het eerste is rond enzymes, de kleine machines die druk in de weer zijn in ons lichaam. In het tweede deel van de sessie leren we jullie alles over DNA en hoe kinderen zelf aan de slag kunnen gaan als genetici door DNA materiaal zelf te verzamelen.

VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS

 

BIOMATERIALEN VAN DE TOEKOMST

 

Max 20 deelnemers, 2de & 3de graad secundair

 

Onze wereld is voornamelijk gebouwd uit materialen die niet recycleerbaar of biodegradeerbaar zijn wat leidt tot een alsmaar groeiende afvalberg. Om nieuwe en duurzame bouwmaterialen te ontwikkelen, kunnen we enerzijds beroep doen op zwammen, waarbij hout- of stadsafval de basis vormt waarop we de schimmeldraden van een zwam loslaten en anderzijds bacteriën en gisten die cellulose leder groeien, vertrekkende van simpele ingrediënten.

 

2de & 3de graad secundair

Duur: 3u00
max 20 deelnemers

€65

 

 

 

Deze seminaries worden georganiseerd door CNO en Tenz , klik om een sessie te boeken!

Op aanvraag kunnen alle nascholingen/workshops op maat aangepast worden voor leerkrachten, directie en leerkrachten teams. Zo kunnen er ook verschillende workshops naar wens gecombineerd worden. Neem hiervoor zeker contact op voor verdere informatie.

6 + 6 =

Ekoli wordt gedragen door een team van vrijwilligers dat zich inzet uit passie voor wetenschappen en onderwijs.

Contacteer ons voor meer informatie

Bewaren

Wetenschappen doen!

Wil jij op de hoogte blijven?

Welkom in de wereld van wetenschap.