DE EVOLUTIE VAN EEN WORKSHOP: VAN IDEE NAAR INNOVATIE

%

STAP 1

Ontwikkeling

Open brainstorm rond een thema dat nog niet actief wordt behandeld op school. We duiken het labo in, zetten ons aan de tekentafel en werken het storyboard voor de nieuwe workshop uit.

%

STAP 2

Focusgroepen

Ekoli geeft de workshop gratis aan kansengroepen, voor altijd. De experimenten en het onderwerp worden zo getest op hun toegankelijkheid voor een divers en dankbaar publiek.

%

STAP 3

In de klas

We bieden de workshop aan verschillende leeftijden aan in klasverband over de onderwijsvormen heen. De praktische kant blijft hetzelfde, de theorie wordt aangepast en getest als werkvorm in het onderwijs.

%

STAP 4

Teach the teacher

De workshop is nu klaar voor de klas en vormt een originele aanvulling op het leerplan. Leerkrachten leren van ons hoe ze de nieuwe lesinhoud zelf in de klas kunnen brengen en krijgen inspiratie mee om zelf nieuwe werkvormen te ontwikkelen.

We geloven dat onderwijsinnovatie tot stand komt door een kracht van buitenaf, die verschillende achtergronden, groepen en thema’s samenbrengt met één doel: relevante, inclusieve en ervaringsgerichte lesinhoud en werkvormen die fascineren, inspireren en engageren.

De spelers die samen met ons onderwijsinnovatie mogelijk maken.

EKOLI

zet in op workshops die elk kennisniveau, elke achtergrond en elke leeftijd boeien. We focussen op thema’s die in het reguliere onderwijs nog niet actief en up-to-date aan bod komen.

VRIJWILLIGERS

met een enthousiaste zin voor onderwijs en wetenschappen staan ons bij voor het ontwikkelen en het begeleiden van workshops.

LEERKRACHTEN

komen driemaal aan bod in de werking: ze geven feedback in de klas, ze zijn leerling in de sessies én leerkrachten in opleiding vinden bij Ekoli een stageplek die een frisse wind door hun studie laat waaien.

PARTNERS

ondersteunen Ekoli rechtstreeks door ons materieel of financieel te steunen om kinderworkshops te geven en onrechtstreeks door beroep te doen op de experten achter Ekoli voor hulp bij communicatie.

Bewaren

Gelijk onderwijs voor alle kinderen.

Wil jij op de hoogte blijven?

Welkom in de wereld van wetenschap.