DE EVOLUTIE VAN EEN WORKSHOP: VAN IDEE NAAR INNOVATIE

STAP 1

Brainstorm

Iedereen kan een idee voor een workshop voorstellen. Ekoli organiseert een open brainstorm waar iedereen deel van kan uitmaken: experts, onderzoekers, leerkrachten, leerlingen…

STAP 2

Ontwikkeling

Een klein team werkt de workshop volledig uit: benodigdheden, aanpak, doelgroep, kostprijs, etc. Ekoli ondersteunt met raad en daad.

STAP 3

In de klas

We bieden de workshop aan verschillende leeftijden aan in klasverband over de onderwijsvormen heen. De praktische kant blijft hetzelfde, de theorie wordt aangepast en getest als werkvorm in het onderwijs.

STAP 4

Teach the teacher

De workshop is nu klasbestendig en vormt een originele aanvulling op het leerplan. We leren leerkrachten aan hoe ze de nieuwe lesinhoud zelf in de klas kunnen brengen en geven hen inspiratie om zelf nieuwe werkvormen te ontwikkelen.

We geloven dat onderwijsinnovatie tot stand komt door een kracht van buitenaf, die verschillende achtergronden, groepen en thema’s samenbrengt met één doel: relevante, inclusieve en ervaringsgerichte lesinhoud en werkvormen die fascineren, inspireren en engageren.

DE SPELERS DIE SAMEN MET ONS ONDERWIJSINNOVATIE MOGELIJK MAKEN

EKOLI

zet in op workshops die elk kennisniveau, elke achtergrond en elke leeftijd boeien. We focussen op hedendaagse thema’s in wetenschappelijk onderzoek.

VRIJWILLIGERS

met een enthousiaste zin voor onderwijs en wetenschappen staan ons bij voor het ontwikkelen en het begeleiden van workshops.

BEDRIJVEN

ondersteunen Ekoli rechtstreeks door ons materieel of financieel te steunen om workshops te geven en onrechtstreeks door beroep te doen op de experten achter Ekoli voor hulp bij communicatie.

LEERKRACHTEN

komen driemaal aan bod in de werking: ze geven feedback in de klas, ze zijn leerling in de teach-de-teacher sessies én leerkrachten in opleiding vinden bij Ekoli een stageplek die een frisse wind door hun studie laat waaien.

6 + 3 =

Ekoli wordt gedragen door een team van vrijwilligers dat zich inzet uit passie voor wetenschappen en onderwijs.

Contacteer ons voor meer informatie

Wetenschappen doen!

Wil jij op de hoogte blijven?

Welkom in de wereld van wetenschap.